söndag 25 augusti 2019

Utställning i Trondheim x 2


Therses pumi Trixa, Dottie och Midas.

Fredagen den 28/6 styrde jag och Therese kosan norröver. Två dagars utställning i Trondheim. Med oss hade vi Thereses pumi tik Trixa och mina två springarar Midas och Dottie. Både Dottie och Trixa höglöpte så vi var lite fundersamma hur detta skulle gå. Men Midas överraskade oss båda och var väldigt lugn hela resan. Tikarna däremot flörtade ordentligt med stackars Midas.




 Midas och Dottie vid Tännforsen. Strax efter den här bilden är tagen simmade en älg över forsen.


Midas med sin pappa Aron.

På fredagkväll kom Morten och Midas pappa Aron på besök hem till Bodil. Det var jättekul att få träffa dem igen. Midas är så lik sin pappa. 
Bodil hade lagat så god mat till oss den kvällen, det smakade så gott efter en hel dags resa!



Vår första utställningsdag var lördagen var det Spanielklubben som anordnade utställningen. Det var även utställning arrangerad av spanielklubben på fredag men vi åkte upp till lördagen istället.
Domare för dagen var Maja Horvat. Det regnade rätt mycket så vi tog tyvärr inte så många bilder.

Först ut av de tre hundarna från mig var Midas (S. Brilliant Disguise). Detta var Midas debut i juniorklass. Midas visade sig fint. Resultatet blev excellent och en tredje placering i juniorklassen.
Midas med sin första excellentrosett.


Nästa hund från mig var Gemma (S. Baby it's you) som bor hos Bodil på kennel Mi-mio's. Gemma är kullsyster till Midas och debuterade också i juniorklass. Gemma fick Excellent och placerades 3:a i juniorklassen. Gemma är en pärla, hon utvecklas så fint!

Bodil och Gemma i ringen.


De sålde så fina cupcakes på utställningen. Goda var de också!

Sen var det Dotties tur. Dottie placerade sig tvåa i öppenklassen med CK. I bästa tik blev hon oplacerad. Men alla som placerade sig i bästa tik var antingen fullcertade eller champions redan så då fick alla oplacerade tikar med ck få gå in igen för ny tävlan om certet. Dottie stod som nummer två. Vi fick springa många varv innan domaren äntligen hade bestämt sig. Jag trodde väl aldrig att Dottie skulle få certet eftersom hon stod som nummer två. Så när domaren sträcker fram certet till mig blev jag väldigt överraskad med glad såklart! 

Dottie med sina rosetter från lördagens utställning.


På kvällen var Therese och jag medbjudna på Norska spanielklubbens middag. Det var en jättetrevlig middag med trevliga samtal. 

På söndagen var det dags för Norsk kennelklubbs utställning i Trondheim. Även detta var en regnig dag.  Domare för dagen var Patsy Hollings.
Midas var först ut även idag. Midas visade sig lika bra idag. Han fick excellent och vann juniorklassen med ck. I bästa hane studsade Midas som en gummiboll och vi blev avtackade. Men det var kul att få visa honom i bästa hane när han endast var 9 månader gammal dessutom när det var så en del konkurrens.


Midas med sitt första CK, endast 9 månader gammal.

Dottie fick excellent och placerade sig 4:a i klassen med fin kritik. Tyvärr regnade det så mycket att vi inte tog några bilder från henne i ringen. 

När Dottie varit inne var det dags för Thereses pumi Trixa. Trixa gick i championklass och var på jakt efter cert i Norge. 
Trixa fick Excellent och vann championklassen med ck. I bästa tik blev hon placerad 2:a med reserv cert och reserv cacib. Efter en liten stund kom ägaren till tiken som blev bästa tik och berättade att hennes tik var fullcertad och att certet borde gå över till Trixa. Detta var inte kontrollerat när vi lämnade Trondheim så vi turades om att uppdatera Norska dogweb längs vägen ihopp om att resultatet uppdaterats. När vi kom till Duved stannade vi till på Ica och handlade lite färdkost, vi hade ju en bit kvar hem.  När vi handlat färdigt for vi ytterligare ett par mil innan vi stannade på en kort fika hos min svägerskas familj. Då kom resultatet vi väntat på! Certet hade gått över till Trixa! Så nu kunde Therese ansöka om nordiskt championat då Trixa redan var champion i Finland och Sverige. 

Detta var en mycket trevlig resa tyckte både Therese och jag. Härliga resultat för alla hundarna och möten med trevliga människor gjorde resan hem lätt. Väl hemma var vi alla mycket trötta och somnade utan svårigheter. 


Midas sover djupt när vi kommit hem igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar